Het Wachthuis vzw

Wachttijdondersteuning voor wie wacht op psychische hulp.

Voor zoekers, bruisende ideeënmachines, nietsdoeners, vastlopers, dromers, lanterfanters, stofzuigers met voelsprieten maar zonder filter, stille waarnemers, spring-in’t-velders, kleurenzieners, niet-uit-hun-bed-kunners, boswachters die het bos of de bomen niet meer zien, natuurwetmatige denkers, ik-kan-het-nieters, verlorenlopers, chaotische vergeters en andere vogels die moe zijn en dus ook het (alleen) wachten moe zijn.

Het Wachthuis is er voor psychodiverse mensen tussen 17 en 77 jaar die wachten op psychische hulp.

Sterke punten
De wachtlijsten voor de geestelijke gezondheidszorg zijn lang. De coronacrisis zet het systeem extra onder druk. Uitstel van zorg leidt tot complexere problemen die langer en intensiever behandeld moeten worden, wat nog eens extra druk op het systeem zet. Met Het Wachthuis willen wij meewerken aan zorgcontinuïteit en de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg. "Wachtverzachting" bestaat reeds in Nederland, maar voor België zijn wij de pioniers!

Je kan in ons Wachthuis terecht om samen te vertragen. We kunnen samen koffie drinken, nadenken, koken, muziek maken (of luisteren), schilderen, lezen, (moes)tuinieren, wandelen met onze wachthond door weer en wind, schrijven, puzzelen, kleren in elkaar flansen, breien, fotograferen, je administratie aanpakken, praten, lotgenoten ontmoeten, mediteren, …

Kim Delville

Kloosterstraat 50
3150 Haacht

hetwachthuis@gmail.com

Facebook

Sluit je aan (het is gratis)

Ben je zelf een ondernemer, bijberoeper of freelancer in Haacht? Sluit je dan aan bij HETBESTAATINHAACHT!

Registreer je onderneming

We zetten je gegevens dan helemaal gratis op deze website zodat iedereen kan zien dat ook jouw service bestaat in Haacht!

Contacteer ons

Heb je een vraag, een opmerking of wil je je aansluiten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar.

HETBESTAATINHAACHT is een initiatief van Ondernemend WTW met de steun van de gemeente Haacht.

Ondernemend WTW Gemeente Haacht

HETBESTAATINHAACHT dankt alle inwoners van Haacht die bewust lokaal kopen. Jullie vertrouwen in onze ondernemers zorgt ervoor dat onze lokale economie ook na de coronacrisis gezond blijft.