Fysiotherapie Haacht

Praktijk voor kinesitherapie, osteopathie en craniosacraaltherapie

Kinesitherapie

De algemene kinesitherapie richt zich op het behandelen van klachten van het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld bij pijn of bewegingsbeperking van spieren en gewrichten. Bij een blessure of na een operatie is het soms nodig om beroep te doen op een kinesist. Het doel van deze behandeling is de functie van gewrichten en spieren te verbeteren om zo het herstel te bevorderen en pijn te verminderen. Dit zowel door manuele technieken toe te passen als door oefeningen te laten uitvoeren.

Osteopathie

Het lichaam heeft het vermogen om zichzelf te herstellen, zoals u dit kan ervaren bij een snijwonde in de vinger bijvoorbeeld. Dit zelfherstellend proces kan soms verstoord zijn, door een ongeluk, operatie, bij ziekte, bij stress, door voeding… Als osteopaat gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten en geven wij het lichaam een ‘duwtje in de rug’ om dit zelfgenezend vermogen te bevorderen. Dit kan via structurele technieken (mobilisaties en manipulaties van gewrichten), viscerale technieken (optimaliseren van de beweeglijkheid en doorbloeding van de organen) en cranio-sacrale technieken (technieken op hoofd en heiligbeen). Ook advies en tips naar houding, voeding en suppletie worden uitvoerig besproken.

Craniosacraaltherapie
Net zoals bij osteopathie gaan we er van uit dat het lichaam vermogen heeft om zichzelf te herstellen, zoals u dit kan ervaren bij een snijwonde in de vinger bijvoorbeeld. Dit zelfherstellend proces kan soms verstoord zijn, door een ongeluk, operatie, bij ziekte, bij stress, door voeding…

Als craniosacraal therapeut voelen we naar wat het lichaam op dit moment nodig heeft om dit zelfhelend vermogen te bevorderen en zich te bevrijden van overgebleven spanningen, ontstaan uit fysieke en emotionele traumatische belevingen.

Dit kan via zachte technieken die inwerken op het craniosacraal en bindweefselsysteem. Via dialoog ondersteunt de therapeut de communicatie tussen lichaam, psyche en emotie.

Tom De Roeck

Bosveld 24
3150 Haacht

T. 016 84 55 32
info@fysiotherapiehaacht.be

www.fysiotherapiehaacht.be

Instagram

Facebook